Bemutatkozik az OMKIKÉPZÉS szoftvere

Digitális termékértékesítő szoftver

Az alábbiakban röviden bemutatom, hogy a videók megtekintésén kívül mire képes az oktatási platformomat, amelyet kifejezetten digitális termékek értékesítésére fejlesztettem. Ahogy az Oktató menüpontban is említettem, ez egy teljesen egyedi fejlesztés. Tehát nem olyan CMS-ben készült, mint pl. az ismert WordPress, hanem a nulláról lett felépítve. Itt csak a legfontosabb vásárlói funkciókról fogok beszélni.

Adódik a kérdés, hogy miért volt szükség egyedi fejlesztésre, hiszen ez jóval drágítja a folyamatot és számos megoldást lehet ilyen célra találni. Elsőként utánajártam, hogy érdemes-e oktatási felületet bérelnem, vagy a fent is említett keretrendszerben elkezdeni a fejlesztést. A sales funnel kialakítása, a teljesen automata megrendelés és különböző biztonsági protokoll volt a fő szempontom. Nem találtam olyan kész csomagot, ami kompromisszummentesen az elképzeléseimnek megfelelt volna.

Az automatizált e-commerce CRM, vagy online oktató szoftverek bérlésének havi díja korrekt lenne (min. nettó 40-50.000 Ft/hó), de mivel én 10 év múlva is ezzel szeretnék foglalkozni, ezért kiszámoltam, hogy a befektetett költségekhez képest rövid időn belül nullára jönnék ki.

Másrészt pl. a WordPress-ben több bővítményt kellett volna használni és van amelyikre éves szinten is elő kellene fizetni, amiket ugye időszakosan frissíteni is kell. Nem a WordPress ellen vagyok, de aki ilyen keretrendszereket használ, az tudja, hogy folyamatos karbantartást igényel. Hiszen minden egyes egy-két havi frissítés nagy előkészülettel jár, ha nem a template alapján dolgozunk, hanem bármilyen saját kiegészítéseket is alkalmazunk. Emellett a WordPress sebezhetőséségről is lehetne beszélni, de erre most nem térek ki. Hiba itt bármikor becsúszhat, főként ha egy-egy bővítmény nem lesz kompatibilis egymással.

Én pedig biztos megoldást akartam, mert nem akarok függni semmitől (kivéve ugye az API átjárók). Az én szoftverem önjáró (amihez online marketing is kapcsolódik), így a rendszergazdai feladatokon túl teljesen magára hagyható.

Nyilván informatikai mérnökként a programozásról könnyen beszélek, de ilyen volumenű rendszerek esetében, ahol akár több ezer usert kell egyszerre kiszolgálni, az egyedi megoldásokat szeretem. Nem mindig az olcsó a jó választás, hiszen a minőség (és ár-érték arány) a legfontosabb, amely kijelentés az élet minden területén megállja a helyét.

Egy projekt megkezdése előtt fel kell felmérni, hogy az ügyfélnek milyen problémáját kell megoldani, a vásárlóinak mi a fájó pontja, mekkora az erre szánt büdzséje és tud-e kompromisszumot kötni (pl. funkciókban). Ezen infók alapján meghatározható, hogy milyen fejleszési úton érdemes elindulni, ami számára a legideálisabb. Ebből kifolyólag nem jelenthető ki, hogy csak egyedi, csak Open Source (nyílt forráskód), vagy csak a bérlési konstrukció a kézenfekvő. Az előbbiekben leírt tömör felsorolásom egyébként igaz az online marketing kampányokra is.

verzió 1.0

A vásárlói fiók könnyen áttekinthető és látszólag kevés funkciót tartalmaz. Pedig a háttérben egy összetett motor irányítja a rendszert. A lelke az adminisztrációs felület, ugyanis egy helyen látok és kezelek mindent, anélkül, hogy más integrált alkalmazásokba belépnék.

Felhasználói oldal

 • Teljes automatizmus: megrendelés, bankkártyás fizetés, e-számla és pár percen belül már tanulható is az adott képzés, míg érvényes az előfizetés.
 • Előfizetéses modell: képzésenként eltérő határidőig (3, vagy 12 hónap) tanulhatóak a tanfolyamok, amelyek opcionálisan és kedvezményekkel hosszabbíthatóak 1, 6 vagy 12 hónapra - automata hosszabbítást szándékosan nem tartalmaz.
 • Elfelejtett jelszó: kérés elküldése és kód generálása e-mail cím alapján.
 • E-mail és SMS: automatizált rendszerüzenetek (pl. lejárt előfizetés, feedback, sales sorozat, sikertelen vásárlás, hibajegy) + hírlevél (friss infók, akciók) - a marketing tartalmakról természetesen leiratkozhat, a rendszerüzenetekről csak fiók törléssel.
 • Vezérlőpult, kezdőlap: egy helyen megtalálhatóak az előfizető képzéseinek adatai, statisztika, új üzenet értesítés és opcionális szolgáltatások.
 • Hírfal: hírek a legfrissebb fejleményekről és a lejárt képzés(ek)ről (értesítésekkel).
 • Fiók: minden korábbiakban megadott felhasználói adat módosítható, kivéve az elsődleges azonosító (e-mail cím). Magánszemély és céges regisztráció között nincs átjárhatóság.
 • Előfizetés: minden tranzakció adata látható, érvényességi idővel és számla letölthetősségel egy helyen, így nem kell a visszaigazoló e-mailek között keresgetni a számlát, illetve a vásárlást.
 • Díjszabás: információk és árak a megvásárolható képzésekről és az opcionális szolgáltatásokról.
 • Vásárlás: elkülönül az új és visszatérő vásárló (marketing és biztonság), vagyis meglévő előfizetőnél az új képzés vásárlás, vagy az opcionális megújítás, már a saját fiókjában történik.
 • Korlátozott vásárlás: az első vásárlást követően az opcionális hosszabbítás csak előfizetőknek engedélyezett.
 • Tanácsadás és Mentorálás: opcionális szolgáltatások, amely nem minden képzéshez biztosítottak, min pl. Minikurzos mellé csak tanácsadás választható. A megrendelt szolgáltatásra, az előfizető, a saját fiókjában tud jelentkezni, időpontot kérni.
 • Jegyzetkészítés: a hallgatónak minden fejezethez lehetősége van jegyzetelni, melyet egybe is láthat és kinyomtathat, vagy a rendszeren belül elküldheti a csomaghoz opcionálisan megrendelhető konzultációra.
 • Tartalomjegyzék: könnyen áttekinthető fejezetek, amelyek egyesével készre állíthatóak, így a hallgató tudja menteni magának a haladási folyamatát.
 • Oktatói megjegyzés: a konzultáció(k) során elhangzott lényegi információkat mentem, így visszakereshetőek és nyomon követhetőek az előfizető fiókjában is (pl. mikor és mit beszéltünk át).
 • Feedback: pontozás alapján átfogó értékelés beküldése opcionális szöveges megjegyzéssel kiegészítve - a szöveges értékelés, a hallgató hozzájárulása alapján a Hallgatók menüpontban jelenik meg (nem automatikusan).
 • Kupon: kedvezményes áron történő vásárlás kuponkód, kvóta, termék, érvényességi idő és célcsoport alapján.
 • Tanúsítvány: automatikusan kiállításra kerül (névvel, időbélyeggel és sorszámmal ellátva) .pdf formátumban az alábbi feltételek teljesülésekor, az adott képzésre vonatkozóan: a tartalomjegyzékben a fejezetek elvégzettre lettek állítva és a vásárlás dátumától számított 7. nap eltelt.
 • Extrák: névnapi köszöntő e-mail, videók letöltése elleni védelem, egy felhasználó/egy fiók védelem, szoftverbiztonság, Sectigo Wildcard SSL tanúsítvány, dedikált IP és VPS hoszting.

Főbb API integrációk

 • OTP SimplePay online bankkártyás fizetés
 • Billingo online számlázó
 • BIP! SMS küldő
 • Vimeo video player
 • Webgalamb 8 hírlevélküldő + Amazon SES SMTP
 • Google Tag Manager

Különálló opcionális szolgáltatások

 • Nyomtatott tanúsítvány rendelés: a kézhez kapott digitális OMKIKÉPZÉS tanúsítványt lehetőség van kinyomtatva és bekereteztve házhoz szállítással kérni.
 • Ajándékba vásárlás: ajándékkártya vásárlásának lehetősége más nevére (egyelőre csak banki átutalással).
 • Affiliate marketing: jelentkezést követően automatikus ügyfélkód és egyedi URL generálódik - invitálni lehet ismerősöket a képzések előfizetésére, amelyek után ingyenes képzés(eke)t lehet beváltani.

Amennyiben nagy számú igény érkezik az előbb felsoroltakra, akkor integrálásra kerülnek az oktatási platformba, de addig eme weboldalon önállóan működnek.

verzió 1.1 - Fejlesztés alatt!

 • Folyamatos: back-end és front-end optimalizálás (alkalmazkodok a felhasználói igényekhez, na meg állandóan agyalok, hogy mivel lehet még jobb)
 • Külföldi vásárlás: amennyiben nagy lesz az érdeklődés, akkor nem csak lehetőség lesz EU-n belül vásárolni, de angol feliratot is fogok készíteni.

Feedback

Miután kipróbáltad az oktatási szoftvert és lenne javaslatod, kérlek, a vásárlói fiókod "Visszajelzés" menüpontjában küld el nekem és egyúttal értékeld az adott képzést is. Hiszen te is tudod milyen fontos az ajánlás (Hallgatók menüpont) és az építő jellegű kritika. Segítségedet előre is köszönöm!